Návrat ke hře

Na našich kempech budou mít děti možnost absolvovat program v duchu herního neurobiku. A takovým návratem ke hře nastartovat lepší etapu našeho hokeje!


Nové mikiny

Získali jsme kontakt na výrobce a nabízíme možnost objednat Hockey Talent School mikiny.


ČLENSTVÍ VE SPOLKU HOKEJ JE OK, z.s.

Hockey Goalie Clinic & Hockey Talent School, jsou unikátní programy - modely, který u nás nemají konkurenci. Jsme nositelé několika pilířů, zaměřených na efektivitu kempu, jako jsou: důkladné video analýzy, vyhodnocení zákroků, off – ice trénink realizovaný dle potřeb brankářů, rozvoj herní inteligence u hráčů, tématické přednášky a texty pro rodiče.


Vícedenní akce 2023

V roce 2023 už máme pro mladé hokejisty připravené vícedenní akce zaměřené na rozvoj hokejových dovedností a také akce zaměřené na hru. Narozeninový nebo vánoční dárek, který malého brankáře nebo hokejistu potěší. Koupí VOUCHERU pro danou akci, zabezpečíte místo pro své díte na ledě.


Změna na postu hlavního trenéra

V Hockey Talent School, po 20 letech existence, Slobodana Ruska nahradí na postu hlavního trenéra Lubomír Konečný. LUBOMÍR KONEČNÝ, rodák ze Vsetína, trenér s angažmá ve Zlíně (PSG Berani Zlín) je trenér mládeže, dovednostní trenér PSG Beraní Zlín, zároveň člen skupiny dovednostních trenérů ČSHL. Lubomír Konečný přinese do našeho programu HOCKEY TALENT SCHOOL svěží vítr. Lubomír Konečný má za úkol celkové obohatit program Hockey Talent School, který společně s programem HOCKEY GOALIE CLINIC působí ve spolku HOKEJ JE OK, z.s.


V roce 2022 slavíme jubilejních 20 let!

Začínali jsme v období zlaté éry českého hokeje, proslaveného četným množstvím medailí z MS. Začínat v době, kdy hokejové školy (kempy) vedla zvučná hokejová esa, jako jsou: Růža (pozn. Vladimír Růžička), Jágr Team, Hokejová škola Vosa-Dopi (pozn. Tomáš Sršeň, Jiří Dopita). Tedy etablovat se v této době, nebylo snadné.


Rozvoj herní inteligence

Když jde o kolektivní hry (basketbal, házenou, fotbal nebo hokej), většinou primárně upřednostňujeme realizaci vnějších pohybových činností akcí hráče. To, co vidíme, je výsledek herní činnosti jednotlivce (vedení míče, kotouče, zpracování, zakončení atd.). Důležitost vnitřních mentálních (psychologických) procesů tak dost přehlížíme, nechci říct, že zanedbáváme.


Sportovní všestranost

V prvním díle jsme psali, že hokejista má být všestranný atlet, sportovec. Proč tedy nevyužít ostatní sporty ke zlepšení celkového hokejového umění? Přijde vám to divné? Zprvu si řekněme, že tohle se jedná hlavně o hráče do 14-16 let, poté už musí nastat specializace ledního hokeje, tedy zaměření pouze na jeden sport v našem případě hokej. V dnešní době i nejlepší hráči světa využívají každou příležitost k tomu, aby si mohli zasportovat i v jiném odvětví sportu. Proč? Protože jim to pomůže ke zlepšení v budoucím výkonu, eliminovat….zmenšit intenzitu zranění (např. Jóga)


Raná specializace

Raná specializace, časté téma, na které se rodiče ptají přímo čí nepřímo. Ranou specializaci, charakterizuji tréninkovou koncepci zaměřenou na okamžitý výkon. Na prvním místě je v tomto případě vítězství a úspěch. K dosažení se pak využívají všechny možné prostředky a formy, které vedou nejrychleji k cíli, tedy k momentálnímu úspěchu. Při této koncepci je zanedbána všeobecná příprava a stále stejný způsob zatížení (monotónní a stereotypní) vede často k jednostrannosti a následně k četným zraněním. Možnost zranění je velký negativní dopad rané specializace. Tato zranění jsou způsobena oslabením nezatěžovaných svalů a naopak přetěžováním svalů zatěžovaných. U dětí, které jsou ještě ve vývoji, může dojít a dochází k zakřivení páteře, k poruchám kloubů a svalového aparátu a k bolestem s tímto spojeným. Charakteristické je pro toto trénování také, tvrdost, cílevědomost, vážnost. V pozdějším tréninkovém rozvoji je možná limitace ve výkonech. Například vyčerpání adaptačních podnětů, kdy nastává tzv. tréninková bariéra.



Warrior Hockey

Náš hokejový program Hockey Talent School navázal spolupráci firmou která zastupuje v ČR světovou značkou Warrior, výrobce kvalitní hokejové výstroje, hokejek, a textilu pro vrcholový, amatérsky a rekreační hokej.



Produkty

V originálních barvách Hockey Talent School jsme připravili několik kvalitních produktů. První je kšiltovka.


Rozhovor s Janem Hladonikem

Tak jako každý rok pro vás chystáme týdenní kemp v Třinci. Tento kemp s dvacetiletou tradicí kdysi navštěvoval i frýdeckomístecký útočník Jan Hladonik, který nastupuje také v nejvyšší české hokejové lize za Oceláře z Třince. Co všechno nám Honza o sobě prozradil? Jak hodnotí své loňské působení za mořem? Tohle všechno se dozvíte v našem krátkém rozhovoru.


Květnové a červnové kempy v Třinci 2019

Květen a červen už tradičně patří jednodenním hokejovým kempům HOCKEY TALENT SCHOOL a nově i HOCKEY GOALIE CLINIC, které se každoročně konají v Třinci. Jinak to nebude ani v roce 2019.

Na základě našich poznatků, zkušeností a vašich požadavků, jsme připravili několik změn, které nás, a především děti, posunou ještě více kupředu.


Hra na malém prostoru

Hra na malém prostoru a její modifikace, značně ovlivňuje rozvoj celého spektra hokejových dovedností. Mezi herní dovednosti jednotlivce patří: bruslařské dovednosti, hra holí, kličkování, střelba atd. Stálá transmise hry nutí hráče pohotově reagovat na rychlé změny směru ve hře (vpřed, vzad, obraty, půlobraty, překládání, bogny, laterální - boční - pohyby, zastavení, starty, přechody atd). Stálé změny v bruslení pochopitelně ovlivňují rychlost reakce hráče, klamání tělem, klamání pohybem, zpomalení – zrychlení, timing, naznačení atd. Hra na malém prostoru má spontánní vliv na rozvoj a zdokonalení acyklické rychlosti provedení kličky, střelby, zakončení pod tlakem, dorážení.


Powerskating

Slovo powerskating u nás je už zdomácnělo, je zažité. Je tomu zhruba 10 let, co se tento termín začal významně používat i u nás.

Powerskating se neprovádí nutně v tempu, naopak, při powerskatingu je důležitý důraz na techniku provedení. Je nutné hráče pořád kontrolovat, opravovat a dbát na skutečně co nejpřesnější provedení jednotlivých cviků.


Trénink na ledě

Koncepce HOCKEY TALENT SCHOOL tréninku vznikala na základě víceleté praxe s hráči všech výkonnostních úrovní. Základem tréninku HOCKEY TALENT SCHOOL je trénink individuálních dovedností propojený s herním myšlením. Při tréninku herních dovedností (umíme je výrazně zlepšit) je cílem podporovat herní intelekt, tj. tvořivost a myšlení hráčů. Pravě čtení hry a reakce na hru je to, co odlišuje jednotlivé hráče. Je však nutné, aby dovednosti nabyté v tréninku hráči aplikovali i ve hře. Identitou každého hráče je jeho myšlení, tvořivost a to je pro nás klíčový element pro úspěšný a efektivní trénink.